maanantai 17. maaliskuuta 2014

Setä ja sen Enkelit (8.9.2013)

Julkaistu aiemmin 8.9.2013.

*****

Salibandy on harrastajamäärien sekä pelievoluution perusteella Suomen kärkilajeja. Asemassa jossa sen kuuluukin kaikkine hienouksineen olla. Työtä on kuitenkin riittämiin monella saralla, jotta nykyinen asema lajikartalla säilyy tai pikemminkin vahvistuu entisestään.

Siinä lajikulttuuriin liittyvät mielikuvituksekkaat, tunteikkaat, sitoutumista osoittavat ilmiöt ovat avainasemassa.

On ilolla ja suurella lajiylpeydellä todettava, että siinä parasta tarjoavat 99-ikäluokan lahjakkuudet kautta Suomenniemen!

Kesällä 2012 kyseisen ikäluokan eliittiä kokoontui ensimmäisen kerran yhteen Talenttileireilyn merkeissä. Tiedä sitten millaisten tähtien alla "Gretzky-ikäluokka" onkaan syntynyt, mutta tuosta leirityksestä sai alkunsa verkostoituminen, jonka uskallan väittää poikivan monen monituista upeaa salibandyhetkeä seuraavina kahtena vuosikymmenenä!

Valloittavat ja lahjakkaat pelimiehenalut ystävystyivät laajasti ja aidosti. Sosiaalinen media rikkoi kunta- ja maakuntarajat, lyhensi välimatkoja. Kauden aikaiset kohtaamiset kaukalossa olivat tervehenkisen kilpailullisia, kaukalon ulkopuolella lämpimiä ja iloisia. Kevään ja kesän 2013 Pohjolaa ja Talenttia odotettiin kuumeisesti, mahdollisuutta nähdä lajikaverit ja löytää uusia.

Tuon ehkäpä näkyvimpänä hedelmänä on Sedän Enkelit.

Enkelit on joukko 99-ikäluokan salibandypriimaa, ystäviä kautta Suomen. Halu pelata yhdessä on jo nyt kova. Kuka malttaisikaan odottaa mahdollisuutta pelata yhdessä ikäluokkaleiritysvuosien myötä? Polte nauttia lajista yhdessä on suuri juuri tässä ja nyt.

Siispä kourallinen Enkeleitä omassa aloitteellisuudessaan ja innossaan kokoontui kesäkuun 8. päivä 2013 pelaamaan Sählyn SM-kisoihin. Tuolloin jalkeilla oltiin vielä kahdella nimellisellä ryhmällä (toinen Enkelit, toinen jotain letkeyteen viittaavaa), mutta asenteelta "gretzkyt" olivat yhtä ja samaa joukkuetta! Lopputulemana keskinäinen kohtaaminen loppuottelussa ja koko joukkueen yhteinen Suomen mestaruus!

Enkelit olivat tulleet jäädäkseen!

Taakse jääneenä lauantaina 7.9. Enkelit oli yhtenä ryhmänä kaukalossa Grande Openissa. Lahjakkuus ja yhdessä pelaamisen näkyvä ilo valttinaan Enkelit kuittasivat turnausvoiton neljän pelin maalisuhteella 55-2.

Ja suunnitelmissa on varmasti jo seuraavakin kokoontuminen.

Ottaen huomioon 99-ikäluokan kärjen yleinen laadukkuus ja lahjakkuus on tällaisella keskinäisellä synkalla vain ja ainoastaan lajikulttuurillisesti hyviä puolia. Sen motivoiva vaikutus näkyy varmasti jo nyt jokaisen Enkelin seurapelaamisessa ja -harjoittelussa - halu olla osa tuota kärkeä! Eikä tarvitse kurkkia kuin muutaman vuoden päähän niin tuo varhain aloitettu yhteistuumaisuus kaukalossa ja sen ulkopuolella näkyy merkittävinä lajisuorituksina korkeimmilla sarjatasoilla ja kansainvälisissä ympyröissä!

Itse annan mielleläni kaiken mahdollisen tuen tälle jätkien omalla projektille! Sen kun ei ole heidänkään fiksuissa aatoksissaan tarkoitus vaikeutta varsinaista seurajoukkuetoimintaa, vaan motivoida siihen entistä tiukemmin. Kyseessä on vieläpä aivan loistavia ja valloittavia persoonia sekä lahjakkaita urheilijoita, joiden yhteispeliä kannattaa lähteä todistamaan paikan päällekin. Toivottavasti tämän huomaavat myös kaikkien muidenkin kotiseurojen edustajat: voimme olla tukemassa lajitulevaisuuden kannalta merkittävää hanketta!

- Jorgos

Sedän Enkelit Grande Openissa 7.9.2013

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti